Bebekler memeyi neden ısırır? Bunu engellemenin yolu var mıdır? Herhalde birçok anne bu soruların cevabını arıyordur.
Emziren annelerin oldukça sık karşılaştıkları bu durum için bebeğinizin farkında olmayarak bu harekete başladığını bilelim. Özellikle de diş çıkarma döneminde karşılaşılan meme ısırmasında altta başka nedenler yatıyor mu öncelikli olarak bunu araştırmak gerekir.
Emzirmek anne için oldukça özel ve şefkat dolu bir deneyimdir. İçinde sabır, doğru yapıyor muyum, cesaret, şefkat, sevgi, merhamet, öğrenme gibi birçok öğretiyi de sunar sizlere. Ancak emzirme her zaman için güzel şekilde gitmiyor olabilir. Bazen sütüm yetmiyor mu dersiniz, bazen bebeğim neden emmiyor dersiniz bazen de bebeğim neden mememi ısırıyor dersiniz. Emin olun ki hepsi çok normal. Bu süreçte bunları yaşayabilirsiniz. Şimdi gelelim memeyi ısırma konusuna;
Bazen bebeğiniz can sıkıntısından memeyi oyuncak gibi düşünür ve ısırmayı deneyimler. Öncelikle bebeğiniz doymuştur ve memenizle oyun oynamaya başlar. Sizin bu aradaki yüz ifadeniz de ona katkı sağlayabilir.
Emzirme sürecinizde telefon, tablet ve televizyon gibi sizin emzirme sürecinde oyalanacağınız faaliyetlerde bulunmak yerine tamamen bebeğinize konsantre olun. Emzirmeyi bebeğinizle birlikte keşfedin. Birlikte göz temasında bulunmanız hem oksitosin hormonunuzu arttırır hem de bebeğinizin beyin gelişimi için faydalıdır.
Bir de bebeğinizin emzirme sırasında ağız ve çene kasları aktif haldedir. Yani çene ve ağız gelişimi için emzirme önemlidir. Dişler de aramıza katılınca ısırmakta kaçınılmaz oluyor. Bu arada meme ısırma olayını her annemiz yaşayacak diye bir durum söz konusu değil. Peki yaşayan annelerimiz neden bebeğimiz memeyi ısırıyor dersiniz gelin bu durumlara bakalım.
Sevgiyle ve mutlulukla kalın…